Igangværende Lektion
Kursus indhold

Hvad kan jeg forvente af SEO?

Hvis du ellers har gjort de ting, jeg har lagt op til igennem kurset, så har du nu mindst én SEO-optimeret side på din hjemmeside.

Hvad kan du så forvente dig af den?

Ja, for det første kan du godt forvente, at du skal skrive flere SEO-tekster. Hver eneste tekst er en indgang for kunder til din butik/hjemmeside, og derfor handler det om at lave så mange som muligt.

Derudover skal du også forvente, at træerne ikke nødvendigvis gror ind i himlen, for der er som sagt mange om buddet, og du kommer sjældet til at ranke nummer 1 hos Google fra den ene dag til den anden. SEO er en langdistancesport.

Men du kan følge med i, hvor højt træerne gror ved at bruge et værktøj som f.eks. danske Morningscore.

Her kan du følge med i, hvilke søgeord Google viser dig frem på – og du kan også se, hvor meget trafik der bliver sendt ind til din side fra Google på hvert enkelt ord.

Det er et super godt værktøj, og i videoen herunder viser jeg dig mere om, hvordan det virker.

 

Hvad sker der, når Google-kunderne kommer ind på din hjemmeside?

Hvis du sidder og følger med i Morningscore, så kan du som sagt se, hvor meget trafik, der kommer ind hver måned fra hvert af de søgeord, du findes på.

Hvis nu du kan se, at der hver måned kommer 40 mennesker ind på en af dine sider, men ingen af dem køber det, som du sælger på siden (eller ingen tilmelder sig dit nyhedsbrev), så er der et eller andet ved den side, der ikke er spændende nok…

… Og hermed rykker SEO-arbejde pludselig over og kommer til at handle om, hvad der sker på dit site, EFTER at Google har vist din side frem.


Konverterer du godt nok?

Dit site skal nemlig også være optimeret til at tage imod den trafik, der kommer fra Google, og det er der mange, der glemmer.

Men hvis der aldrig er nogen af de 40 mennesker, der i eksemplet hver måned kommer ind på din side, som gør noget mere på siden, ja, så er der noget galt. Ikke i din SEO-indsats, men i dét, der sker på din side. Det betyder, at du nu skal i gang med at gøre den pågældende side mere indbydende:

  • Måske skal det tydeliggøres, hvad du sælger/hvad du gerne vil have folk til?

  • Måske skal du sælge noget andet på siden?

  • Måske er din besøgende ikke tilfreds med det, der står på siden?

Alt dét hedder samlet set ”konverteringsoptimering” og handler om at gøre sin hjemmeside så god som muligt til at få de besøgende til at gøre det, du gerne vil have dem til. – Sådan lidt groft sagt.

Hvis du gerne vil arbejde videre med det, så vil jeg anbefale dig at læse med på min blog, hvor jeg ofte skriver om forskellige kneb, der kan hjælpe med at komvertere bedre. Evt. kan du starte med dette indlæg: https://netinspire.dk/saet-turbo-paa-dit-salg-disse-ord-faar-din-laeser-til-at-laese-videre/

 

HVAD NU?

Se videoen med Morningscore nedenfor. Får du lyst til selv at prøve kræfter med værktøjet, så kan du finde det via linket her (som i øvrigt er et affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får et par procenter ud af det, hvis du vælger at tilmelde dig Morningscore. Men det er nu ikke derfor, jeg anbefaler dem. Jeg bruger selv programmet hver dag og er meget begejstret. Men gider du ikke at bruge affiliatelinket, så fjerner du bare den del, hvor der står Netinspire til sidst)

Link til Morningscore: https://morningscore.io?fpr=netinspire