Igangværende Lektion
Kursus indhold

Hvornår er min side optimeret nok?

Hvordan kan du så vide, om du har gjort dit SEO-arbejde godt nok?

Ja, det kan jo strengt taget godt være lidt svært, da der som nævnt i Modul 1 er flere hundreder parametre, der spiller ind – og ingen kan med 100% sikkerhed kan sige, hvordan den endelige udvælgelse sker.

Men som jeg også nævnte, så har man alligevel nogle ret gode indikationer for, hvad der som minimum skal være i orden. Derfor er der udviklet en række forskellige systemer, som kan hjælpe dig med at finde ud af, om din side lever op til de mest gængse krav.


Yoast SEO

Èn af de mest brugte er det plugin, der hedder Yoast SEO. Det er et plugin (et lille program), som du lægger ind på din WordPress hjemmeside, og herefter kan du så få en tjekliste til, hvad du evt. mangler at gøre noget ved for at din side er optimeret ordentligt. Når du så har ordnet alle tingene på tjeklisten, vil du få en grøn lampe.

I den video, du finder under teksten her, kan du se en gennemgang af, hvordan Yoast fungerer. Hvis du ikke har et WordPress site, så vil det typisk være muligt at finde et tilsvarende program, der fungerer på nogenlunde samme måde.

 

VIGTIGT! I Yoast videoen viser jeg, hvordan du kan ændre din slug/korttitel til noget mere mundret. Der er superfint, hvis det er en helt ny side, du er ved at oprette – og det er det, som jeg har taget udgangspunkt i i videoen.

Men hvis du er inde og optimere på en gammel side, så lad være med at ændre i korttitlen. Du ændrer nemlig samtidig din URL (adresse til siden), så hvis nogen allerede linker ind til din side, kan du risikere at miste linket. Hvis du alligevel gerne vi ændre på korttitlen, så skal du oprette en såkaldt 301-redirect, så dem, der går ind på den gamle URL bliver ført over til den nye, men så er vi ude i noget, der er en lille smule mere teknisk.

 

Bliver jeg nummer 1 hos Google, hvis alt er grønt hos Yoast?

Den store udfordring med SEO er, at du jo desværre ikke er den eneste, der har fået den idé at SEO-optimere din side.

Det betyder også, at selvom du har optimeret efter alle kunstens regler, så kan du sagtens stadig risikere at ligge og rode rundt på side 2-10, eller måske slet ikke blive vist.

Det vil som regel skyldes noget af følgende:

  • Google har ikke fundet din side endnu.
    Dette kan du tjekke ved at gå ind på Google og så taste følgende: Site:dinhjemmeside. I mit tilfælde skal jeg altså skrive site:netinspire.dk i søgefeltet. Så vil alle de sider, som Google har registreret på mit site, komme frem.

    Hvis din side ikke kommer frem, er det fordi, Google ikke har fundet den endnu. Google crawler hele tiden internettet efter nye sider og opdateringer, men der er jo læssevis af indhold på Google, så det kan godt tage tid, før den kommer forbi din. Kan du få andre til at linke ind til den, eller kan du få meget trafik ind på siden, f.eks. ved at lægge den på Facebook el.lign., så kan du speede processen lidt op.

  • Andre har optimeret deres side enten bedre eller lige så godt som dig – eller også har deres hjemmeside mere autoritet, fordi den enten har mere trafik, har eksisteret længere eller har flere links ind til siden.

  • At der er så meget konkurrence på netop det søgeord, at det er meget svært at komme om på side 1. I det tilfælde kan det give mening at arbejde mere med de relaterede søgeord, som jeg nævner i Modul 2.

 

Der kan også være noget teknisk, der spærrer, men så er vi ovre i noget mere teknisk detektivarbejde, som jeg vi anbefale dig at få em webmand m/k til at hjælpe dig med.

 

HVAD NU?

Se videoen om, hvordan du bruger Yoast og få så programmet installeret på din hjemmeside (eller et alternativ til den).

Kom så i gang med at optimere de sider, du har SEO-optimeret. Start med de vigtigste af dem, og kør så ellers bare derudad …