Igangværende Lektion
Kursus indhold

Hvilke søgeord skal jeg optimere på?

Som nævnt i Modul 1 og også i den e-bog, du fik sammen med modulet, så tager al SEO sit udgangspunkt i søgeord. Men det store spørgsmål er selvfølgelig, hvilke søgeord man skal optimere på.

Først og fremmest skal du typisk optimere en side efter ét bestemt søgeord eller søgefrase. Hvis du nu er stresscoach, så kunne søgeordet for en af dine sider på hjemmesiden være ”Stress-symptomer”.

 

Relaterede søgeord

Hvis du er en rigtig SEO-haj, så kan du også arbejde med relaterede søgeord.

Baggrunden for det er, at der givetvis er rigtig mange, der søger på stress-symptomer, så dér ville det være fedt at få din side vist frem. Men der vil også være andre søgninger, der relaterer sig til stress-symptomer, hvor det kunne give god mening at få den pågældende side vist.

Sådan et relateret søgeord, kunne f.eks. være frasen ”Stress-symptomer for mænd”. Så hvis du også vil have det ord med, kunne det give mening at lave et afsnit med overskriften ”Stress-symptomer for mænd”, så du sender et signal til Google om, at det kan den her side også vises frem på.

Udfordringen med at arbejde med relaterede søgeord kan imidlertid tit være at holde styr på dem alle. I udgangspunktet skal man nemlig kun bruge hvert søgeord én gang på sin hjemmeside for ikke at forvirre Google.


Sådan gør jeg selv

Når jeg selv arbejder med SEO, så optimerer jeg typisk kun efter ét søgeord/søgefrase pr. side. Herefter lader jeg Google tage over og følger så med i, hvor siden bliver vist.

Tit kan Google nemlig også finde på at vise din side frem på ord, som du slet ikke selv har tænkt på at optimere på. Når det så er tilfældet, overvejer jeg, om jeg skal gøre lidt mere ud af det pågældende søgeord eller bare ladet det være, som det er. Hvis det er et godt ord, og jeg kan se, at Google viser min tekst frem på side 2 på ordet, så vil jeg nok prøve at få skrevet det relaterede søgeord lidt mere ind i teksten. Hvis ordet ikke er relevant, så lader jeg det bare være, som det er.

Hvor Google vælger at vise dine artikler, kan du følge med i via et program som f.eks. Morningscore, som jeg fortæller mere om i Modul 5.


Sådan bruger du dine søgeord

Når du har besluttet dig for at SEO-optimere en side efter et bestemt søgeord, så skal du i gang med at skrive en SEO-tekst til siden.

SEO-tekster er tit meget lange tekster – gerne 1000 ord eller mere. Derudover er der også andre ting, du kan tænke ind i dine tekster, som vil sende et signal til Google om, at hér er der en side, der virkelig giver fuld valuta på det pågældende emne. Brug f.eks:

  • Godt med afsnits-overskrifter
  • Punkt-opstillinger
  • Grafer og visualiseringer
  • Ledsagende videoer
  • Links ud af siden (til relevante sites)
  • Billeder
  • Faktaboks om dig selv

 Derudover handler det faktisk bare om at skrive løs!


HVAD NU?

Se videoen om, hvordan du finder relevante søgeord ved at bruge Googles eget søgeordsværktøj. Google ændrer nogle gange lidt på udseende derinde, så ser det ikke 100% ud som på videoen, så er det derfor. Logikken er dog den samme.

Tag derefter fat i den vedhæftede Workbook, og arbejd med dine egne søgeord.

Og når du så er klar til at skrive en SEO-tekst, så tag gerne udgangspunkt i den skabelon, som også er vedhæftet modulet her.

Du finder det hele lige nedenfor teksten her 😊

God arbejdslyst!